Începe simularea pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională. Azi e proba la limba română

Potrivit Ministerului Educației, peste 450.000 de elevi de clasele a VIII-a, a XI-a și a XII-a vor susține această simulare.

Potrivit unui ordin semnat de ministrul Educației, peste 177.000 de școlari de clasa a VIII-a vor susține simularea la proba scrisă de limba și literatura română pentru evaluarea națională, iar mai bine de 280.000 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a vor da aceeași simulare, dar pentru examenul de bacalaureat.

Marți, elevii care fac parte din populația minoritară vor da simularea la limba maternă, urmând ca pe 16 martie să aibă loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat.

Apoi, vineri, pe 17 martie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării, care va fi susținută doar de elevii claselor a XII-a.

Probele simulărilor încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în sălile de clasă se va face doar până la ora 08:30. Din momentul în care primesc subiectele, școlarii de clasa a VIII-a au la dispoziție două ore pentru rezolvarea lor, iar elevii de liceu vor avea trei ore pentru redactarea lucrării scrise.

Rezultatele acestor simulări vor fi afișate pe 31 martie. Ordinul prevede că, la nivelul fiecărei unități de învățământ, rezultatele elevilor să fie discutate individual, de asemenea se cer ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului profesoral pentru găsirea unor soluții pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Sursa: www.ziare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *