Alimentația, activitatea fizică și somnul – cele mai importante elemente pentru procesul educațional al copiilor

Cel mai important rol pentru formarea unui stil de viață sănătos, care contribuie și la îmbunătățirea procesului educațional al copiilor, îl joacă alimentația, activitatea fizică și somnul. Pentru un stil de viață sănătos, specialiștii explică de ce trebuie evitat alcoolul și fumatul.

Sunt doar câteva dintre ideile exprimate de președintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Rodica Tănăsescu, în discursul său, susținut în cadrul primei conferințe – dezbateri din cadrul Proiectului de Nutriție a Copilului Preșcolar – Prevenția începe cu educația privind alimentația sănătoasă a copiilor.

Rodica Tănăsescu a avertizat ca „noi, românii, suntem spre «coada» Europei ca speranță de viață, iar stilul de viață influențează semnificativ speranța de viață; starea de sănătate, apariția majorității bolilor cronice și evoluția lor sunt direct influențate de stilul de viață”.

„Problema cea mai gravă este însă legată de speranța în ani sănătoși… Considerăm că diabetul este o patologie severă și cu o incidență în creștere alarmantă. Obezitatea este și ea un factor de risc plurivalent și din ce în ce mai prezent în viețile noastre”, a arătat președintele SNMF.

„Alimentația nepotrivită din zilele noastre, care începe încă din viața intrauterină, fumatul, sedentarismul sunt factori de risc modificabili, prin a căror reducere am putea împreună să stăvilim această gravă epidemie a secolului XXI”, a mai adăugat Rodica Tănăsescu.

Sursa: www.portalinvatamant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *